Druhá část favoritů za rok 2019 je tady! Přiznám se, že vybrat tu skutečně top dekorativní kosmetiku pro mě byl oříšek. Minulý rok jsem totiž svůj “šuplík” (správně bych měla říct spíš obršuple) zaplnila samými srdcovkami, které budu po vypotřebování oplakávat 😀

MAKEUP

Nars Soft Matte Complete Concealer. Korektor, který zakryje v š e c h n o jsem hledala celou věčnost. Našla jsem ho až ve stojanu s mojí oblíbenou kosmetikou Nars, a to na doporučení nikoho jiného, než mé Káji. Korektor díky plnému krytí zakryje jakýkoliv nedostatek, zároveň ale pleť nechá dýchat, neucpává póry, nezalézá do vrásek a linek a vypadá naprosto přirozeně.

Nars Sheer Glow Foundation. Po Narsím rozjasňujícím makeupu sahám pokaždé, když mi má pleť přijde mdlá, vyšťavená a chci jí dodat trošku jiskry. Sheer Glow jako jediný nanáším prsty, díky čemu docílím naprosto přirozeného, prozářeného a zdravého efektu.

Too Faced Born This Way. Představuji vám mého makeupového miláčka. Dlouho jsem hledala lehčí verzi mého oblíbeného Double Wear a musím říct, že Too Faced se to povedlo. Makeup skvěle a přirozeně kryje, díky obsahu kokosové vody hydratuje, na pleti je jako pírko a přirozeně ji prozařuje. Jeho výdrž je na jedničku s hvězdičkou – úplně hravě s ním i bez přepudrování dáte celý den, a to bez toho, aby se vám roztékal, otíral nebo zalézal do vrásek.

Too Faced Born This Way Super Coverage Concealer. Tekutý korektor Too Faced je v podstatě krémový Soft Matte od Narsu.

Urban Decay De-Slick Setting Spray. Matující fixační sprej je můj must-have ve chvílích, kdy se chci pojistit, že mi můj makeup vydrží tak, jak jsem ho nanesla, až do té doby, než se odlíčím. Urban Decay mi v tomto zcela vyhovuje, navíc na obličeji nelepí a neucpává ho.

Beautyblender. I když existují levnější houbičky, za mě je Beautyblender jednoznačně nejlepší a upřímně si už bez něj nedokážu představit aplikaci makeupu.

OBLIČEJ

Hourglass Ambient Lighting Ghost Palette. Bronzery, tvářenky a rozjasňovače jsou jedny z mých nejoblíbenějších dekorativních produktů, takže jejich výběr do favoritů pro mě nebyl vůbec jednoduchý. Nakonec jsem se rozhodla zmínit především tuto paletku, kde najdu všechny tři produkty pohromadě, a navíc v mých oblíbených odstínech.

Nars Light Reflecting Setting Pressed Powder. Ačkoliv někdo makeup nepudruje, já bych se bez tohoto kroku cítila neúplně nalíčená. Tento Narsí transparentní fixační pudr jsem si zamilovala nejen proto, že makeup skutečně uzamkne a udrží na svém místě celý den, ale také proto, že pleť nezmatňuje, ale nechá jí přirozeně prozářenou a na obličeji nedělá “mouku”.

Fenty Beauty Killawatt Freestyle Highlighter v odstínu Girl Next Door/ Chic Phreak. Tvářenku lomeno rozjasňovač jsem si zamilovala na první pohled, a to kvůli světle růžovo/korálovo/broskvovém odstínu, který na mé pleti vypadá přirozeně, šťavnatě a díky shimmeru i prozářeně.

Fenty Beauty Match Stick Shimmer Skinstick v odstínu Pink Lemonade. Víceúčelovou tyčinku jsem si minulý rok musela kupovat nadvakrát, protože se mi tu první povedlo kdesi zapomenout 😀 Každopádně to svědčí o tom, jak moc jí mám ráda! Jednak mě baví, že jí lze použít jako tvářenku, oční stíny nebo rtěnku, a druhak, že má můj milovaný teplý růžový odstín s decentním zlatým shimmerem. Líčidlo vůbec není mastné, takže na pleti krásně drží, nezvýrazňuje nedokonalosti a neroztéká se.

OBOČÍ + ŘASY

Co se týče obočí, už několik měsíců vsázím na legendární produkty značky Benefit. Obočí si po pročesání upravuji Precisely, My Brow Pencil, a nebo, pokud chci, aby to bylo rychlejší, sahám po novince Brow Styler, což je tužka s pudrem v jednom. Na závěr se neobejdu bez fixátoru Brow Setter, který udrží mé neposedné chloupky na svém místě. Protože mi na obočí na několika místech stále dorůstá, na noc používám vychytávku v podobě Vyživující báze Browvo!. Všechny produkty momentálně používám v odstínu 3,5, což je střední studená hnědá.

Njeoblíbenějšími řasenkami se staly Too Faced Better Than Sex a novinka Damn Girl!. Obě řasy perfektně natočí, oddělí, a zahustí. Jediný rozdíl mezi oběma řasenkami je hustší kartáček a větší objem v případě Damn Girl!, ale jinak jsou prakticky totožné.

Dior Backstage kleštičky na řasy. Jediné kleštičky, které vám řasy skutečně natočí.

OČNÍ STÍNY

Huda Beauty Desert Dusk Eyeshadow Palette. Desert Dusk byla láska na první pohled. Vytvoříte s ní několik looků na denní nošení, ale i někam na párty nebo festival. Vyhrát si můžete s oslnivě třpytivými, krémovými matnými, třpytivými perleťovými a lesklými kovovými stíny.

Nars Skin Deep Eye Palette. Teď už ale zpět k mému nejoblíbenějšímu nude líčení. Narsí paletka ve favoritech logicky nemohla chybět – stíny této značky jsou jedny z nejlepších. Drží mi celý den bez ztrácení se nebo slévání se i bez použití báze, jejich pigmentace je neuvěřitelná a prášivost takřka nulová. V této paletce navíc najdete čtyři větší stíny, které můžete využít také jako pudr nebo konturovací pudr.

Urban Decay Naked 3. Jako milovníkovi růžové mi tu pochopitelně nemůže chybět Naked trojka.

Hourglass Scattered Light Glitter Eyeshadow v odstínu Aura. Protože ne vždy mám čas na líčení, mám doma tento mono stín v perleťové světle růžové, který vypadá nádherně i sám o sobě.

RTY

I v roce 2019 jsem byla věrná hydratačním krémovým rtěnkám a leskům se shimmerem v přirozených, neutrálních odstínech. Vybrat ty nejlepší nebylo jednoduché, protože produktů na rty mám, beze srandy, desítky. Nejčastěji jsem ale sahala po rtěnkách Chanel Rouge Coco Flash v odstínech Boy & Live, Nars Iconic Lipstick v odstínu Sexual Healing, Tom Ford Lip Color v odstínu Sweet Mystery a MAC v odstínu Let´s Mesa Around. Z lesků jsem si oblíbila Fenty Beauty Gloss Bomb Afterglow v odstínu Fussy, Hourglass Unreal High Shine Volumizing Lip Gloss v odstínu Solar, Nars Lip Balm v odstínu Orgasm a Bobbi Brown Luxe Liquid Lip v odstínu Sparkling Sand.

Tak to jsou moji favorité za rok 2019! A které produkty jste si z dekorativní kosmetiky oblíbili vy?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *