Protože se Vánoce blíží přímo raketovou rychlostí, rozhodla jsem se z tipů na dárek udělat takovou předvánoční pravidelnou rubriku. Věřím, že nejsem jediná, kdo si každoročně neví s dárky rady a že právě proto tento typ článků oceníte. 
Pro mě byl až do nedávna největším oříškem výběr parfémů. Vždycky jsem byla přesvědčená, že moje představivost je v tomto případě takřka nulová, když jsem ale vybírala naposledy, uvědomila jsem si, že z 90% parfémy vybírám a kupuji po internetu a ještě se mi nestalo, abych vybrala špatně.
A jak tedy parfém vybírám? Úplně nejjednodušší je si nejprve najít složení parfémů, které jste už někdy měly a voněly vám, protože pak snadno zjistíte, po kterých přísadách se máte dívat. Já mám například ráda vůně sladké, květinové a lehce kořeněné, takže se koukám po růžovém pepři, cedru, santalovém dřevu, vanilce, pačuli, pižmu nebo různých květinách jako je růže, magnólie nebo pivoňka. Vyhýbám se naopak mátě, a velkému množství citrusů a koření. Důležité je také koukat na rozložení, a to především v srdci a základu, které voní nejdéle. Hlava je naopak takový “nástřel” hned po nanesení, který během chvíle odezní.
Teď už ale k samotnému parfému, který jsem si tentokrát vybrala, a tím je L´extase od Niny Ricci. Nina pro mě není žádnou neznámou, naopak – je to značka, u které si vždycky vyberu. Líbí se mi totiž jak vůněmi, tak i svými nádhernými flakonky. Nevím jak pro vás, ale pro mě je totiž důležité, aby se mi parfém líbil i vizuálně. L ´extase je přesně ten typ vůně, který mám nejraději; na začátku jsou velmi intenzivně cítit kořeněné tóny růžového pepře, ale i broskve a hrušky, které se postupně rozkládají do sladké, květinovo-dřevité, teplé vůně skládající se z maliny, jasmínu, růže, bílých květů, cedru, pižmu, benzoinu a jantaru. Pro mě osobně to je opravdu nádherná, luxusní a vyloženě ženská vůně, která je teď na podzim a zimu přímo ideální. 
Pokud tedy máte rády podobný typ vůní jako já, můžu vám Ninu jedině doporučit. L´extase seženete například na e-shopu notino.cz (dříve parfums.cz), kde 50 ml seženete za 980,- korun
Po jakém typu vůní se koukáte vy? Kupujete si parfémy v kamenných obchodech nebo na e-shopech?

4 comments

Reply

Má nádherný flakonek a musí skvěle vonět!
Můj blog: Beauty by K. + u mě na blogu najdeš soutěž :).

Reply

Už jsem si ho očuchala, vůbec by mi nevadilo ho dostat jako dárek 😀 Voní božsky! 🙂

Reply

Já také mám ráda sladší vůně nebo právě ty květinové 🙂 Ale celkem se mi i právě zalíbily citrusové, ale ty nesmí být moc přehnané. Jinak obal vypadá hodně dobře 🙂 A já raději nakupuji v obchodech, kde si to aspoň mohu pořádně očichat 🙂
Miska blog

Reply

milujem všetky nina ricci parfémy aké sa ku mne dostali 🙂 a aj tento vyzerá skvelo, super recenzia, ďakujem 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *