Články a videa o aktuální péči o pleť / vlasy patří mezi mé nejoblíbenější, rozhodla jsem se proto pro vás tuhle sérii článků připravit i já. O pleť se snažím starat opravdu pečlivě a svědomitě; nikdy jsem totiž nebyla ten typ holky, která by mohl jít spát v klídku nalíčená a druhý den se probudit jakoby nic nebo se mazat pouze obyčejnou Indulonou a nemít pleť během chvíle mastnou a póry ucpané. Postupně si tak hledám produkty a způsoby, které mé pleti vyhovují nejvíce a musím říct, že mi aktuální péče opravdu vyhovuje (ťuk ťuk). Velký podíl na tom má Havlíkova přírodní kosmetika, která mi více než prospívá (ne, za tohle mi opravdu nezaplatili 😀).

RÁNO

Moje ráno začíná Tříminutovou ranní čistící maskou od Havlíka, která pleť po celého noci zbaví všech nečistot, příjemně jí osvěží a nastartuje do nového dne. Poté sahám po Kouzelné studánce, která je určená pro šupinkatou, přesušenou pleť. Perfektně dočistí, osvěží, vyživí a navíc voní po mé oblíbené levanduli, díky které je aplikace ještě příjemnější. Finální tečkou v mé ranní péči o pleť je Český krém též od Havlíka. Kromě velmi příjemné konzistence a nemastného, tak akorát hydratačního složení, které si skvěle sedne s mým make-upem, musím opět pochválit parfemaci, která je naprosto bezkonkurenční – díky ní se bezprostředně po aplikaci cítím, jako kdybych stála uprostřed louky plné květin! 

VEČER

Jak můžete vidět, večerní péče je o poznání “bohatší”. Nejprve odlíčím oči dvousložkovým odličovačem od Sephory, poté opět sahám po Kouzelné studánce, kterou stáhnu zbytek make-upu. Pleť vyčistím a obrousím jedním ze Smooth Sugars scrubů od L´oreal Paris, o kterých jsem vám už psala zde a zakončím BIO Hroznovým olejem opět od Havlíkovy přírodní apotéky, který nanáším po navlhčení termální vodou od Vichy. A co se týče samotného oleje? Nemůžu si ho vynachválit! Mou problematickou pleť nezatěžuje, neucpává, nemastí, ale naopak dodá potřebnou vláhu, výživu a sametově hebký pocit.

PLEŤOVÉ MASKY

2 – 3 krát do týdně a zpravidla o víkendu, si dopřávám pleťové masky. Ty různě střídám, vždycky u mě v kosmetickém šuplíku ale najdete nějakou čistící i hydratační masku. Aktuálně testuji Pure Clay masky od L´oreal Paris, ze kterých jsem zatím vážně nadšená (L´orealu se teď pleťové produkty opravdu daří!), dále pak Clear Proof od Mary Kay, o které jsem vám už také několikrát psala a z těch hydratačních například plátýnkové SkinFood ze Sephory.
Tak to je moje aktuální péče o pleť – jak vypadá ta vaše? Používáte některé z výše zmíněných produktů?

7 comments

Reply

sugar scruby sú proste top <3 milujem ich a tiež ich používam na večer. A taktiež aj mary kay maska je veľmi dobrá a používam ju dosť často 😉

Reply

Ze tvých výrobků jsem ještě nic nezkoušela, ale Havlíkova apotéka je super. Zaujal mě hroznový olej a taky bych chtěla tu značku trošku více prozkoumat. Jinak je naše péče velmi podobná, jen s jinými značkami. 🙂
welcometomyworld

Reply

Havlíka rozhodně doporučuju! 🙂

Reply

Ten zelený scrub od Lorealu mám v plánu si pořídit a jejich černá maska je dokonalá, používám každý víkend a jsem spokojená. 🙂

Reply

Já se pořád nemůžu rozhodnout, který z těch scrubů nebo masek mi vyhovuje nejvíc… Všechny mi moc vyhovují! 🙂

Reply

Krásny post, ja mám tiež články o pleťovej starostlivosti veľmi rada ♥ Som rada, že si spracovala svoju starostlivosť 🙂 Havlíkove produkty chváli veľa ľudí a ja po nich už dlho pozerám. Žiadny som zatiaľ nemala, no rada by som to zmenila :))

Candy | C a n d y G r a n t

Reply

veľmi sa teším na výplatu a idem si kúpiť práve jeden zo nových scrubov od Loreal-u.
 xxAlexandra MS ALWAYS LATE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *