Hormonální akné. Běh na dlouhou trať. Nejedná se totiž pouze o povrchový problém, který vyřešíte kosmetickými produkty. Přesto si myslím, že jsou tři tipy, takové základní pilíře, které fungují (téměř) na každého a které byste dle mého názoru měli znát.

1. ČISTÁ PLEŤ JE ZÁKLAD

Každé ráno. Každý večer. Můžete mít výbavu za tisíce, pokud ale pleť nebudete pravidelně čistit produkty vhodnými pro váš typ, můžete to ostatní hodit do koše. A platí to i v případě, že nenosíte makeup. Během dne, ale i přes noc, se na pleť nachytají nečistoty, které mohou vést k ucpaným pórům a akné, takže i když máte citlivou a suchou pleť, měli byste si jí ráno očistit alespoň micelárkou/pleťovou vodou/pleťovým mlíkem… Prostě co vám vyhovuje. Večer to ale chce double cleansing.

2. MÉNĚ JE VÍCE

Nemusíte mít rutinu o sedmnácti krocích, abyste měli krásnou pleť. Naopak. I v péči o pleť platí, že méně je více. A to speciálně, pokud máte problematickou pleť (ať už akné nebo třeba citlivou nebo velmi suchou až atopickou), rozhodně ocení jen to nejdůležitější. Tedy kvalitní čištění, sérum, pleťový krém a SPF. Není třeba, abyste si na pleť naplácali každou aktivní látku, kterou uvidíte na Instagramu. Spousta z nich spolu nefunguje (a ruku na srdce – málokdo si to zjišťuje) nebo je pro pleť příliš agresivní, a to je to poslední, co potřebujete. Sama jsem vždycky strašně horlivá, když v Sephora appce najdu nějakou novinku, už jsem si ale na vlastní kůži ozkoušela, že to téměř nikdy funguje a je mnohem lepší držet se prověřeného.

3. ESTÉE LAUDER ADVANCED NIGHT REPAIR

Jak už jsem psala – na zázračné produkty nevěřím. Kdybych ale měla doporučit jeden jediný, který mi skutečně pomohl, pak by to byl Advanced Night Repair Multi-recovery Complex, který koupíte například na parfemy-elnino.cz. Receptura obsahuje vysoký podíl kyseliny hyaluronové, je nekomedogenní a je bez syntetické parfemace, parabenů, ftalátů, sulfidů, sulfátů i minerálních olejů.

Máte s hormonálním akné zkušenosti? Co vám pomohlo?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *