Vybrat parfém přes internet je oříšek. Vybrat parfém přes internet pro někoho druhého ještě větší. Každopádně i přes tuto skutečnost jsem pustila do vybírání toho pánského a dneska si můžete přečíst, jak to dopadlo. 
Nejdřív jsem z toho byla trochu nesvá, ale nakonec jsem se rozhodla jít na to selským rozumem (a k mému velkému překvapení jsem zjistila, že nějaký také mám :D). Věděla jsem, že nechci citrusové vůně, “vodní” vůně ani takové, které jsou tak moc kořeněné, že vás štípou v nose a vženou vám slzy do očí. I přesto jsem přiměřeně kořeněnou, dřevitou vůni chtěla, protože pro mně osobně to je přesně t e n typ vůně, který mi na mužích voní nejvíce. Samozřejmě je ale nutné vybírat podle typu muže a určitě bych nekupovala vůni určenou pro člověka, který se vyžívá v nošení obleků a manžetových knoflíčků někomu, kdo chodí dvacetčtyři hodin denně sedm dní v týdnu v klasickém sportovním oblečení. 
Po chvilkovém váhání mezi několika favority jsem zvolila toaletní vodu Encouter od Calvina Kleina, která mě zaujala už svým designem flakónu, který je směsí broušeného temně tónovaného skla a kovu. Luxus, minimalismus a elegance. Nic víc, nic míň. Samotný obsah se skládá z kardamomu, rumu, mandarinky, jasmínu, pepře, pačuli, koňaku, pižma, cedru a agarového dřeva. V prvních chvílích vás tedy omráčí výrazný kořeněno – nasládlý tón, ten se ale během pár minut rozkládá do velmi příjemné teplé, omamné, kořeněno-dřevěné vůně, kterou jsem si já, ale i můj přítel, pro kterého byla určená, velmi oblíbili. 
Na závěr článku se tedy musím opět pochválit (:D), protože sem s výběrem moc spokojená! Takže pokud máte přítele, tatínka, bráchu, dědu nebo kohokoliv, komu by se tato toaletka mohla líbit a ještě nevíte, co mu koupit k Vánocům, můžu vám Encouter jedině doporučit. Seženete jí například na e-shopu notino.cz, který ale většina z vás bude znát pod starým názvem parfums.cz. Tato 50 ml velikost vás tam vyjde na 433,- korun, což mi přijde jako velmi příjemná cena.
Jaký typ vůně se líbí na mužích vám? 

2 comments

Reply

Já na sebe používám vesměs pánské vůně 🙂 Voní mi čisté koření (hřebíček, kardamon) v kombinaci s teplou "aurou" , což odpovídá spíš mužskému ranku 🙂 Encouter musím někde očichat 🙂 🙂 🙂

Reply

Tak to by se ti mohla líbit 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *