Jak už jsem vám psala v jednom z předchozích článků, před 14 dni jsem se díky skupině #HolkyzMarketingu zúčastnila skvělého workshopu pořádaného sestrami Dominikou a Karolínou z Time for Workshop, a protože mě tento projekt skutečně zaujal, rozhodla jsem se přihlásit na další, tentokrát více komplexní, věnující se Facebooku a Instagramu.

Možná se někdo může podivovat nad tím, proč se takových workshopů účastním, když jsou sociální sítě mou prací. Upřímně věřím, že školou by vzdělávání končit nemělo, a v případě marketingu & sociálních sítí to platí dvojnásob. Tento svět se totiž mění tak rychle, že pokud chcete udržet krok, pravidelné vzdělávání je zkrátka nutností.

Já osobně jsem vždycky dávala přednost samostudiu, musím ale uznat, že workshopy pořádané Dominikou a Karolínou mají díky myšlence podpořit ženy, které touží po vzdělání, seberozvoji a sdružování, individuálnímu přístupu a přidané hodnotě skutečně něco do sebe. Už při příchodu na vás dýchne neuvěřitelně pozitivní atmosféra, podpořená milým uvítáním, welcome drinkem, květinovou výzdobou a vynikající kávičkou. Ještě před začátkem samotného workshopu tak jste příjemně naladěné a natěšené na to, co přijde dál.

Workshop jsme odstartovaly Facebookem. Karolína, která jej vedla, nám vysvětlila, proč je tato platforma důležitá, jak funguje její algoritmus, jak organicky dosáhnout co největšího dosahu, jak napsat správné copy, které formáty jsou nejúspěšnější a jak by měly / neměly vypadat nebo proč je důležité mít jednotný komunikační styl. Nahlédly jsme také do Business Manageru a ukázaly si příklady z praxe.

Po Facebooku nás čekal společný oběd, takže byl prostor popovídat si jak s ostatními účastnicemi, tak právě i s Dominikou a Karolínou.

S plnými žaludky jsme se pustily do druhé části workshopu věnované mému oblíbenému Instagramu. Opět jsme si řekly, jak funguje jeho algoritmus a jak na něj vyzrát, jaké formáty mají největší engagement, jak co nejefektivněji využít stories nebo jak správně používat #. Věděli jste například, že neadekvátní nebo přehnané množství hashtagů vám snižuje dosah jednotlivých příspěvků? Karolína samozřejmě neopomněla ani vizuální stránku této sociální sítě. Nemalou část jsme tedy věnovaly stahování nejrůznějších aplikací, které vám dopomohou k sjednocenému a originálnímu feedu nebo vytuněným storýčkám.

Nevím, jestli to vůbec musím psát, protože je to z článku určitě všem jasné, ale – za mě Dominice i Karolíně velký palec nahoru 👍 Z workshopu jsem odcházela nadšená, s úsměvem na rtech, nabitá pozitivní energií a samozřejmě užitečnými informacemi.

Pokud jsem vás tímto článkem chutí do seberozvoje a vzdělávání také nalákala, přihlásit se můžete zde. Kromě tohoto workshopu tam najdete také “Jak na LinkedIn” nebo “Jak na reklamu na Facebooku a Instagramu”, který mám teď na seznamu já.

A co vy a workshopy / školení? Chodíte nebo nechodíte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *