Protože jsme toho měli po předchozím dnu plné kecky (a já baleríny) rozhodli jsme se udělat si o něco méně náročný program. Ale jak asi správně tušíte, opět se nám to zrovna dvakrát nepovedlo 😄

Po snídani jsme si na dopoledne naplánovali návštěvu Madame Tussauds, tedy vyhlášené muzeum voskových figurín. Vstupenky opět doporučuji koupit dopředu na jejich stránkách zde. V případě Madame Tussauds jsem si příliš informací nevyhledávala, takže jsem v průběhu návštěvy byla velmi mile překvapená, že se nejedná “pouze” o nějaké muzeum, ale že tam část projíždíte typickými londýnskými taxíky (na mém Instagramu ve stories najdete video) nebo navštívíte 4D kino. Asi už nemusím zmiňovat, že já jsem byla nejvíc nadšená z figuríny Freddieho.

Odtud jsme se vydali směr King´s Cross a nástupiště 9 3/4 s tím, že si rychle uděláme fotku a pojedeme se někam najíst. Teď se musím smát, jak naivní představa to byla 😄 Taky jste si vždycky říkali, jak vznikají ty fotky s vlající šálou? Tak to tam prosím pěkně celý den stojí zaměstnanec obchodu s Harry Potter suvenýry a nejen že vám vymyslí pózu, ale ještě vám tam na pokyn fotografky mává a hází tou šálou 😄 Fronta samozřejmě nekonečná, takže jsme chvíli mysleli, že to vzdáme, ale jak vidíte… nevzdali. Vystáli jsme si hodinovou frontu, koupili si fotky, Bertíkovy lentilky a jeli se k o n e č n ě najíst!

Jo a mimochodem – to focení tam je zcela zdarma, můžete se tam klidně vyfotit na vlastní mobil a fotku od fotografky si pak v obchodě se suvenýry koupit čistě dle vašeho uvážení. Dvě vytisknuté fotky + kódy ke stažení nás stály tuším 15 liber.

Následovala návštěva Camden Town a především jejich tržnice, kde můžete mimo jiné ochutnat nespočet jejich dobrot. My jsme se rozhodli pro tradiční Fish&Chips a já to pak ještě zapila veganskou horkou čokoládou s marshmellouny.

Co se týče samotné čtvrti, musím říct, že se mi svým způsobem líbila. Byla kompletně odlišná od zbytku Londýna; na každém kroku stánky se suvenýry, fejkovými kabelkami, tatérskými studii a nádhernými graffiti.

Zbytek dne jsme pak strávili nakupováním na Oxford Street, o kterém jsem vám psala zde. Cestou na hotel jsme si již tradičně koupili něco k véče a jeli odpočívat.

2 comments

Reply

Hodina čekání na fotku mi přijde jako přijatelná, překvapilo mě, že se můžeš vyfotit na telefon a nemusíš si kupovat fotky od fotografky 🙂 V dnešní době se něco ‘zdarma’ moc nevidí, ale teda aby mi někdo diktoval, jak se mám vyfotit, s tím bych asi měla trošku problém 😀

Reply

Ono by asi nikomu nevadilo, kdyby sis vymyslela vlastní pózu. Ale většině lidem to bylo jedno, naopak byli rádi a ještě to pěkně odsýpalo 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *