V úterý jsem se zúčastnila tiskové konference značky Mixa, a protože jsme se dozvěděly spoustu nového, rozhodla jsem se vám to opět shrnout do jednoho článku.

Značka nám tradičně představila jejich novinky, kterými jsou matující micelární voda & čistící pleťová maska bez exfoliačních částic z řady Anti-Imperfection, a pak micelární gel, micelární mléko, tělové mléko a pleťové krémy z řady Hyalurogel. Jak sám název napovídá, tyto produkty obsahují čistou kyselinu hyaluronovou, která dokáže vázat množství vody odpovídající 100násobku své hmotnosti, díky čemu pleť perfektně hydratuje.

Mně jako nadšence do pleťových masek (aktuálně jich mám doma snad dvacet 😁) nejvíce zaujala právě čistící pleťová maska bez exfoliačních částic, která obsahuje zinek a přírodní ovocné kyseliny. Co u řady Anti-Imperfection oceňuji je to, že neobsahuje alkohol, je nekomedogenní, hypoalergenní a vaší pleti tedy nemůže nikterak uškodit.

Po představení produktů následoval seminář o tom, na co si během péče o pleť dát pozor. Mluvily jsme o znaménkách, pigmentových skvrnách, akné, ale i UV záření, které je teď v létě tématem číslo jedna. Věděli jste, že vaše pokožka si pamatuje veškerá vaše spálení a v pozdějším věku vám to vrátí? Nebo že na obličej byste měli použít zhruba 7ml opalovacího krému a čím menší množství aplikujete, tím snižujete jeho UV faktor?

Protože si ke zdravé pleti můžete dopomoci i zdravou stravou, nechyběl seminář ani na toto téma. Například vitamín E, který potřebujete pro krásně jemnou, vláčnou pleť, najdete v pupalkovém, kokosovém nebo olivovém oleji. Vitamín C, bez kterého by se vám nevytvořil kolagen, zase v ovoci a zelenině.

Jako již tradičně jsme si mohly pochutnat na vynikajícím cateringu, který byl navíc i zdravý.

Věděli jste výše zmíněné informace? Mažete se teď v létě poctivě?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *