Období tropického počasí, dovolených u moře a opalování je tady, takže pokud ještě nemáte kvalitní ochranné opalovací přípravky, čtěte dál!

Určitě se vám to stalo nespočetně krát; říkali jste si, že se za tu chvilku ve městě / ve stínu / ve vodě… nemůžete přeci spálit, a pak jste večer od hlavy až po paty pokrytí bílým jogurtem litovali. Ochrana před UV zářením je v létě to nejdůležitější a osobně zastávám názor, že se na ní nevyplácí šetřit – obzvlášť v tom případě, pokud stejně jako já trpíte alergií.

Nebudu ale frajeřit; i já jsem sluneční ochranu dlouho zanedbávala. Není proto divu, že se mi to před pár lety vrátilo (nepěknou) alergií. Povedlo se mi spálit si čelo, a ačkoliv jsem si ho mazala panthenolem, ráno jsem se probudila s čelem dvakrát tam velkým, nateklýma očima a kořenem nosu. Co vám budu povídat, k praktické lékařce jsem jela s brekem 😃 Ukázalo se, že jsem se spálila natolik, že se mi mé tělo takhle pomstilo. Od té doby se především bez opalovacího krému na obličej ani nehnu a na sluníčku se také příliš nezdržuji. Letos se ale chystáme k moři, kde je sluníčko pochopitelně silnější, proto jsem se rozhodla otestovat řadu Allergy od značky Piz Buin.

Na otestování jsem si vybrala tři produkty; sprej na opalování & opalovací krém na obličej s SPF 30 z řady Allergy a balzám na rty s Aloe Vera a vůní vanilky též s SPF 30.

Přípravek na tělo jsem si vybrala ve formě spreje, a to kvůli jednoduchému a rychlému nanášení, ke kterému nikoho dalšího nepotřebujete. Kromě spolehlivé ochrany oceňuji především rychlé vstřebání, hydrataci a absenci bílého nebo mastného povlaku na pokožce.

Moc spokojená jsem i s krémem na obličej, který opět udržuje pleť hydratovanou, rychle se vstřebává, nezanechává jí mastnou ani bílou. Krém je lehoučký, neucpává póry a navíc obsahuje zklidňující složku CalmanelleTM, která redukuje podráždění způsobené sluníčkem. S klidným svědomím mohu potvrdit také ochranu před alergickou reakcí, kterou jsem si definitivně potvrdila tento víkend, kdy jsem si na chatě trošku připekla čelo. Nejen, že se nekonalo žádné otékání, ale navíc mě pokožka nikterak nepnula, nepálila a ani nebyla a není vysušená.

Třešničkou na dortu je skutečnost, že oba produkty jsou odolné vůči vodě i potu, takže se nemusíte mazat vždy, když se vám orosí čelo nebo vás ošplouchne voda. Na druhou stranu jednou za cca 2 hodinky byste měli přípravky nanést znova kvůli udržení daného SPF.

Produkty značky Piz Buin seženete například na e-shopu Elnino.cz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *