Jestli na své práci lomeno koníčku něco miluji, pak je to objevování nových zajímavých kosmetických značek. Miluji, když objevím produkt nebo produkty, u kterých ihned vím, že budou stát za to. A přesně takhle to bylo i s českou hi-tech značkou Iuvenio. Ptáte se, co je to hi-tech beauty? Pak čtěte dál…

Čím jsem starší, tím více přemýšlím o tom, co si dávám na pleť a snažím se hledat to nejúčinnější, ale zároveň i nejšetrnější. Iuvenio, specializující se na péči o pleť založenou na principu aplikace nových a inovativních technologií, toto splňuje do puntíku. Složení jejich produktů je velmi minimalistické, čisté a jemné, ale zároveň vysoce účinné. Z nabídky jsem vyzkoušela hned čtyři produkty.

Začnu tím, který je dle mého nejzajímavější a já osobně jsem si z něj okamžitě sedla na zadek. Nanovlákenné sérum NANO je vyrobené přímo z nízkomolekulární kyseliny hyaluronové, peptidů Clodessine & Recelline, vitamínu B3, C, E nebo panthenolu. Od běžných kosmetických produktů se liší v tom, že aktivní látky nejsou do séra přidány, nýbrž ho přímo tvoří, takže se do pleti dostanou účinnějším způsobem. Sérum v podobě suchých nanovláken vám domů dorazí v blistru, stejně tak, jako třeba paralen nebo vitamíny, a vy si ho pak sami před aplikací aktivujete přidáním vody. Díky suché konzistenci není zapotřebí konzervačních látek, a nenajdete v něm ani barviva, parfemaci, alkohol nebo silikony. Složení je tak velmi čisté a čítá jen několik málo položek.

NANO sérum má vyloženě blahodárné účinky a funguje jako živá voda; pleť po nanesení okamžitě “rozkvete”, je svěží, jemná, vyhlazená, zklidněná, vypnutá a přirozeně projasněná. Konzistence je lehoučká jako pírko, po vstřebání není na pleti nikterak “cítit”, takže je sérum vhodné i pro mastnější nebo problematickou pleť.

Mým dalším miláčkem je FRESH tonikum. To jsem si zamilovala především díky tomu, že je k pleti skutečně šetrné (oproti jiným, momentálně oblíbeným, agresivním tonikům, které vás pomalu sedřou z kůže 😀 ), a tudíž ho můžete bez problémů používat denně ráno i večer. Jeho skutečné gró ovšem tkví v tom, že díky obsahu modifikované kyseliny hyaluronové, která dokáže vytvářet polymerní micely, zlepšuje přenos aktivních látek obsažených v séru nebo krému do pleti. Laicky řečeno: použitím tohoto tonika zvýšíte účinnost aktivních látek v séru nebo krému, které použijete v následujícím kroku. A to chcete!

O posledním produktu, který jsem dostala v plném balení, vám toho bohužel moc neřeknu. Aktivní hydratační krém VITAL, je totiž díky obsahu bambuckého másla vhodný spíše pro sušší typy pleti, což já, především teď v létě, nejsem. Krém si tak schovávám na zimu a uvidíme, jestli si ho pak alespoň na noc budu moci dovolit 🙂

V miniaturce jsem vyzkoušela i Pleťové a oční sérum CROSSLINKED, které obsahuje zasíťovanou kyselinu hyaluronovou, která je speciálně vyvinutá pro topickou aplikaci významně zlepšující přenos vody a aktivních látek do pokožky neinvazivní cestou. Právě zasíťovaná kyselina hyaluronová je využívaná v dermálních výplních v profesionální péči, takže pokud vás trápí jemné vrásky nebo vějířky kolem očí, a chcete je dostat pod kontrolu, tohle je to pravé, po čem byste měli sáhnout. Já si určitě pořídím plné balení!

Sečteno, podtrženo, já Iuvenio prostě miluju! Až na pleťový krém, který není vhodný pro můj typ pleti, bych si znovu pořídila všechny tři produkty (a taky že pořídím!) a vám je vřele doporučuji! Ceny jsou za tuhle parádu více než příznivé a navíc podpoříte lokální značku 💙

Celou nabídku a další informace najdete na e-shopu Iuvenio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *