V úterý jsem se po dlouhé době zúčastnila kosmetického eventu. Musím říct, že mi to za ty měsíce strašně chybělo, takže jsem si to tentokrát s Andrejkou & Eliškou vážně užila. Představení přírodní kosmetické značky Bioten proběhlo v nádherných prostorách podniku Styl & Interiér, který patří mezi mé oblíbené. Přilehlá zahrada je poklidnou oázou uprostřed samotného centra Prahy a jejich jídlo a dezerty jsou nebe v puse.

Odpoledne začalo velmi milým přivítáním, sklenkou prosecca a chvilkou na seznámení se s portfoliem produktů této značky. Poté jsme se dozvěděly o značce jako takové, o všech řadách a plánech do budoucna. Během povídání jsme si všechny dělaly poctivě poznámky, protože si pro nás zastoupení připravilo soutěž o tři unikátní balíčky formou krátkého kvízu. Součástí programu byl úžasný workshop, během kterého jsme si mohly vyrobit florárium. Následovala volná zábava, během které jsme všechny fotily jako o život, a se stejným nadšením ochutnávaly všechny dobroty, které si pro nás Styl & Interiér připravil.

V rámci dnešního článku bych vám také chtěla blíže představit samotnou značku a její portfolio. Kosmetika Bioten obsahuje minimálně 80% přírodních složek (ale valná většina přes 90%), které jsou získávány ekologickou a šetrnou metodou z ověřených udržitelných zdrojů. To znamená, že krabičky & kartony pochází z certifikovaných zdrojů, všechny obaly jsou 100% recyklovatelné a skleněné jsou z 30% z již recyklovaného skla.

Bioten pochází z Řecka a v současnosti má v nabídce čtyři pleťové řady, jednu tělovou a v říjnu přibyde do rodiny další pleťová.

ČISTĚNÍ & HYDRATACE PLETI SKIN MOISTURE PRO NORMÁLNÍ AŽ SMÍŠENOU PLEŤ

Řada pro čištění a hydrataci normální a smíšené pleti SKIN MOISTURE obsahuje 100% výtažku z kdoule (ovoce připomínající hrušku na fotce), kterou milovaly už naše babičky pro její jedinečnou vůni. Kdoule obsahují vysoké množství pektinu, vitamínu C, skupinu vitamínu B, organické kyseliny, třísloviny a celou řadu minerálních látek, jako například zinek, železo, draslík nebo vápník. Řada napomáhá stahovat póry, čímž přirozenou cestou napomáhá ke snižování ztráty vody, a pleť pak zůstává svěží, hydratovaná a zpevněná. Produkty pleť nezatěžují a nepodporují nadměrnou produkci kožního mazu. Vybrat si můžete z micelární vody, čistícího mléka, pleťového tonika, čistícího gelu, odličovače na oči, pleťového krému a mého favorita – peeling s meruňkovými jádry 💚

ČIŠTĚNÍ & HYDRATACE PLETI SKIN MOISTURE PRO CITLIVOU PLEŤ

Druhá polovina řady SKIN MOISTURE, která obsahuje micelární vodu, čistící mléko a pleťový krém, myslí na majitelky citlivé pleti. Řada obsahuje mimo složky HYDRO NUTRIEND 24H a prebiotik i vzácné květy šafránu. Ten patří mezi přírodní zvlhčovače a v kožních buňkách zachovává optimální vodní rovnováhu. Díky antioxidačním účinkům napomáhá vyrovnávat tón pleti, projasňuje jí, tonizuje, zlepšuje její obranyschopnost vůči vnějším vlivům a tím pomáhá chránit pleť proti podráždění.

HYALURONIC 3D ANEB ŘEŠENÍ PRO PRVNÍ VRÁSKY

Řada HYALURONIC 3D je určená ženám po 30. roku, kdy se začínají objevovat první vrásky. Účinnou složkou je Triple Hyaluronic Acid System, tedy patentovaná kombinace tří typů kyseliny hyaluronové. Hyaluronic Acid Filler přispívá k okamžitému vyplnění vrásek a vyrovnání povrchu pleti. Nízkomolekulární kyselina hyaluronová dokáže proniknout do nejhlubších vrstev pokožky a zlepšovat tak její pružnost pro vyrovnání jemných vrásek a dosažení zdravějšího, mladistvějšího a prozářeného vzhledu. Stimulující kyselina hyaluronová optimalizuje přirozené obnovování pokožky, poskytuje intenzivní hydrataci, redukuje vrásky a zlepšuje odolnost a pevnost pleti. Mimochodem, věděli jste, že právě kyselina hyaluronová je druhou nejprodávanější komoditou?

MULTI COLLAGEN ANEB ŘEŠENÍ PRO ZRALOU PLEŤ

Pro zralou pleť je určená řada MULTI COLLAGEN s unikátní složkou na bázi peptidů Collagen Restorer, která stimuluje tvorbu důležitých látek pro obnovu pleti a její zpevnění. Látka obnovuje v pleti produkci kolagenu typu I, III a IV & pleti vlastní kyseliny hyaluronové, které jsou klíčové pro zachování mladistvého vzhledu pleti, jejího přirozeného jasu a pružnosti. Výrobky této řady dále obsahují přírodní kolagen z výtažků mořských řas a nízkomolekulární kyselinu hyaluronovou pro obnovení pevnosti pleti. Příjemným bonusem je faktor SPF 10.

HYALURONIC GOLD ANEB ZLATÁ PÉČE O ZRALOU PLEŤ

Nejnovějším přírůstkem do portfolia značky Bioten, která bude v drogeriích DM dostupná od října, je řada HYALURONIC GOLD určená pro ženy od 45 let. Řada obsahuje více než 85% přírodních složek, 30 milionů mikroperel s kyselinou hyaluronovou a proteiny se zlatem, které dodají pleti nekonečnou sílu v boji s vráskami. Rozmazlit se můžete denním, nočním a očním krémem a perlovým sérem.

SAMETOVÉ POHLAZENÍ PRO CELÉ TĚLO

Zástupci Bioten péče o tělo jsou krémy dostupné ve třech voňavých verzích – BELOVED VANILLA, BELOVED COCONUT a HYALURONIC SUPREME. Klíčovými benefity jsou hydratující a zjemňující textury, které se výborně roztírají a nezanechávají pokožku lepkavou na dotek, vysoký podíl vyživujících složek a jemnou parfemaci. Já jsem se zamilovala do kokosové verze, která obsahuje kokosový olej, olej z afrického stromu marula a olej buriti.

Bioten mě coby značka velmi zaujala, a protože jsem na eventu dostala doslova nálož produktů, určitě si o ní ještě tady na blogu, ale i na mém instagramovém profilu, ještě počtete. Na závěr dodám, že jí zakoupíte v drogeriích DM, a to za velmi pěkné ceny.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *