Vzhledem k tomu, že jsou kosmetické salony, wellness & spa již nějakou dobu zavřené, určitě nejsem jediná, komu se po tomto opečovávání stýská. Není proto na škodu udělat si alespoň takový malý pečující rituál doma. Já jsem si za tímto účelem objednala z Notina nádhernou jadeitovou masážní sadu, která obsahuje Face Roller, Gua Shu a plnitelný roll-on, který má krystalky uvnitř i coby samotnou masážní kuličku.

Face roller neboli masážní váleček na obličej asi nemusím nikomu představovat. Jedná se o pomůcku, díky které si do pleti můžete zapracovat sérum, krémy, oleje nebo ho třeba využít k zapracování účinných látek z plátýnkové masky. Díky materiálu příjemně chladí, takže já osobně ho nejraději používám během ranní rutiny, kdy potřebuji pleť probudit. Menší část jde krásně použít i na oční okolí, takže pokud trpíte na otoky, není nic lepšího, než sáhnout po Face rolleru. Kromě toho skvěle funguje na projasnění pleti, boj proti vráskám, stimulaci lymfy nebo podporu krevního oběhu.

Gua Sha je aktuálně asi nejpopulárnější pomůckou na masáž obličeje. Pochází z Asie a je nedílnou součástí tradiční Čínské medicíny, není tedy divu, že se stala tak rychle oblíbenou i u nás. Na rozdíl od masážního válečku je třeba, abyste věděli, jak s Gua Shou zacházet. Doporučuji proto podívat se na nějaký návod na Youtube, ať nenapácháte více škody než užitku. Po masáži s tímto asijským zázrakem se můžete těšit viditelně rozjasněnou, sjednocenější a pozvednutou pletí. Pomáhá také na rozproudění lymfy a zbavení toxinů.

Poslední masážní pomůckou je plnitelný roll-on, kam si můžete přelít péči o oční okolí – ideálně tekutější konzistence, aby vám šla krásně ven.

Já mám ze všech masážních pomůcek nejraději Face Roller, jelikož ho můžu použít společně s plátýnkovou maskou – mám tedy v podstatě péči 2v1. Aktuálně testuji tyhle nové od Garnier, které jsou plné účinných látek, jako třeba Kyselina hyaluronová nebo Niacinamid.

Na závěr bych ještě chtěla upozornit, abyste si při výběru masážítek dávali pozor, jestli se skutečně jedná o originální polodrahokam. Na výběr jsou různé druhy – růženín, ametyst, obsidián nebo třeba jadeit, který mám já. Vybrat si můžete dle toho, který vám padne do oka a nebo, pokud tomu věříte, si můžete přečíst o účincích jednotlivých kamenů a vybrat si ten, který splňuje vaše představy.

Každou z pomůcek si samozřejmě můžete koupit zvlášť, pokud vás ale zaujala ta moje – jedná se o značku Crystallove a seženete jí na e-shopu Notino za 1 553 korun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *