Na citlivou pleť jsem nikdy netrpěla. Pak ale přišlo neustále mytí & dezinfikování rukou a několikahodinové nošení respirátoru. Laserová operace, kterou jsem podstoupila téměř před dvěma roky, mým očím a očnímu okolí také zrovna dvakrát nepomohla. Aktuálně se tak potýkám s velmi suchou, dost často popraskanou, podrážděnou pokožkou, která svědí, pálí a někdy i praská až do krve. Neexistuje, abych se oholila na sucho. Neexistuje, abych použila solný nebo příliš drsný peeling a už vůbec neexistuje, abych použila příliš parfemovaný produkt. Velký pozor si musím dávat i na produkty, které si dávám na oční okolí, protože stačí malinko a podrážděná & zarudlá pleť i oči jsou na světě.

Mám proto velkou radost, že jsem se mohla zapojit do kampaně lékárenské značky La Roche-Posay, která mi zaslala na otestování jejich řadu Toleriane, která je určená i té nejcitlivější pleti. Produkty obsahují minimální počet ingrediencí kvůli omezení rizika alergií, jsou proto i bez parfemace, konzervantů nebo alkoholu. Já jsem testovala Jemný čistící krém, denní & noční krém, oční krém, sérum Dermallergo a Anthelios Shaka Fluid SPF50+.

Začnu Jemným čistícím krémem, o kterém jsem měla kapku pochybnosti. Abyste tomu rozuměli – nejsem u čistících produktů zvyklá na krémové složení, protože jsem až do teď pokaždé dospěla k závěru, že to není ono. Že má pleť není pořádně vyčištěná. Musím ale uznat, že krém nezískal ocenění Cosmo Beauty Awards 2018 pro nic za nic, je totiž skvělý. Pleť vyčistí na jedničku a navíc se vyhnu nepříjemnému vysušení a pnutí, které se nese ruku v ruce s použitím gelových čističů.

U denního & nočního krému oceňuji především fakt, že si skvěle rozumí i s druhou stránkou mé pleti, která je smíšená a problematická. Nemusím se tak bát, že bych po použití jednoho z krémů byla mastná nebo si zadělala na další pupínky. Zároveň mou pleť ale dostatečně hydratuje, vyživuje a zabraňuje jejímu podráždění.

Jestli jsem si nějaký produkt skutečně zamilovala, pak je to oční krém. Jak už jsem psala, po laserové operaci se mé oči staly ultra citlivé a neexistuje, abych si je jen tak promnula bez toho, aby mě začaly pálit. Velký pozor si musím dávat i na samotné produkty, které musí být šetrné a ideálně bez umělých parfemací. Ultra oční toto splňuje na 100%. Mým očím nikterak nevadí, okolí krásně vyživí a zmírní otoky, na které v poslední době kvůli špatnému spánku trpím.

Posledním produktem z řady Toleriane je sérum Ultra Dermallergo, které obsahuje vysokou koncentraci Neurosensinu. Pleť je po jeho použití ihned viditelně zklidněná, hydratovaná, hebká a příjemná na dotek. Velké plus má i za lehkou, nelepivou a rychle se vstřebávající se konzistenci.

V balíčku mi dorazil i Anthelios Shaka Fluid SPF50+, proto bych na závěr chtěla připomenout, abyste nezapomínali na každodenní ochranu před UVA a UVB paprsky. Mazat byste se měli po celý rok, a to i ve chvílích, kdy jste z větší části zavření doma nebo v práci.

Kdo také patří mezi majitelky citlivé pleti? Znáte řadu Toleriane?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *