Ačkoliv to není zrovna dvakrát populární názor a prodejci vlasové kosmetiky se nám snaží tvrdit opak – neexistuje způsob, jak opravit poškozený vlas. Proto jsem se dneska rozhodla sepsat 5 tip věcí, které byste neměli dělat, pokud chcete mít krásné a zdravé vlasy.

Samozřejmě, alfou a omegou je správně zvolená vlasová kosmetika. Já jsem se s novými vlasy vrátila k ověřené klasice v podobě Olaplexu. Vím, že se nejedná o nejlevnější značku, ale zcela upřímně – stojí za každou korunu. Já mám ověřený nákup například na Elninu (měla jsem z kadeřnického salónu, ze Sephory… a ve složení ani konzistenci není rozdíl, takže se nemusíte nákupu přes internet bát).

A teď už k těm tipům…

Za prvé. Nikdy nechoďte spát s mokrou (ani vlhkou!!!) hlavou. Škodlivost fénování je asi největší vlasový mýtus, jaký se internetem šíří. Voda vlasy i pokožku hlavy extrémně vysušuje, nehledě na to, že vlhký vlas je náchylný na polámání.

Za druhé. Na první bod navazuje bod číslo dva. Nikdy si mokré vlasy nezaplétejte, nesepínejte a rozhodně nežehlete nebo nenatáčejte.

Za třetí. Nikdy nepoužívejte drogérkový lak na vlasy. Tyhle levné s***ky (omlouvám se, ale lepší slovo nemám) vám vlasy obalí filtrem, který k vlasu nepustí potřebnou výživu. Asi nikdy nezapomenu na video Michala Zapoměla, který své klientce nůžkami doslova seškraboval bílou vrstvu levného laku na vlasy. Kvalitní přitom nemusí být drahý. Můj oblíbený je tento od Welly – je ho 500 ml a stojí stopadesát korun.

Za čtvrté. Když si vlasy sušíte, nikdy je ručníkem zběsile nedrbejte, ani nekruťte. Naopak. Vodu opatrně vymačkávejte.

Za páté. Pokud si potřebujete rozčesat mokré vlasy, vždycky se ujistěte, že máte kartáč k tomu určený (například tento Tangle Teezer je skvělý) a nikdy vlasy netahejte násilím. Začněte od konců a pomalu postupujte ke kořínkům. Stejně postupujte i u suchých vlasů, pokud trpíte na dredíky.

Tak schválně – dodržujete všechno?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *