Clinique ID je jeden z těch kosmetických produktů, který oblétl svět a zná ho každý, kdo používá internet nebo čte lifestylové časopisy. Jedná se o kombinaci dvou produktů; báze a náplně s aktivním koncentrátem, které spolu tvoří hydratační péči šitou přesně na míru vaší pleti. Na výběr je ze čtyř bází (tónovaného BB gelu, hedvábného mléka, oil-control gelu a lehkého želé) & pěti koncentrátů (pro podrážděnou pleť, pro rozšířené póry a nerovnoměrnou texturu pleti, pro nerovnoměrný tón pleti, pro unavenou pleť a na linky a vrásky). Celkem tedy 20 různých variant, které pokryjí jakoukoliv potřebu vaší pleti.

Já jsem si před samotným nákupem nechala udělat diagnostiku pleti přímo na prodejně Clinique, protože mě zajímalo, co je pro mou pleť nejlepší, a vyšla mi kombinace oil-control gel + koncentrát pro zklidnění pleti. Gel je vhodný pro smíšenou pleť, protože hydratuje a zároveň kontroluje lesk pleti. Koncentrát slibuje zklidnění a komfort díky obsahu probiotických kvasinek, což se mi teď po vysazení antikoncepce více než hodí.

Jak můžete vidět na fotce, tak konzistence je skutečně lehoučká, gelová a pleť nezatěžující. Zároveň ale perfektně hydratuje, pleť je svěží, jemná a bez lepkavého pocitu, který gely často zanechávají a já s tím měla problém právě u želé. Koncentrát, vzhledem k tomu, že je určen citlivkám, je bez parfemace a v kombinaci s bází funguje skvěle. Jak už jsem zmiňovala, má pleť je po vysazení HA podrážděná a problematická, a právě Clinique ID mi s tímto problémem pomáhá. Po aplikaci se cítí komfortně, je zklidněná a méně zarudlá 💚.

Balení má 115 + 10 ml, a na jednu aplikaci si vystačíte se dvěma pumpičkami, takže vám i při použití dvakrát denně vydrží celou věčnost. Koupit si ho můžete na e-shopu Notino.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *