Nový rok = nový start. A to platí i pro můj blog, na kterém bylo hned z několika důvodů posledního půl roku prázdno. Musím se přiznat, že mi blogování chybělo. Vymýšlení článků, přemýšlení nad jejich obsahem, ta možnost se vypsat… Teď jsem konečně v plné síle zpět a doufám, že vás mé články budou bavit tak, jako dřív! Teď už ale k článku!

Aby bylo jasno; nejsem ten typ člověka, co by si dával předsevzetí jako taková, ale protože nový rok skutečně vnímám jako nový začátek, pokaždé mě to nakopne sepsat si všechna předsevzetí, která nosím v hlavě, na jedno místo. A co bych tento rok chtěla zvládnout?

1. Naučit se hrát na klavír. Vždycky jsem záviděla všem, kteří umí hrát na nějaký hudební nástroj. Já jsem v dětství zkusila flétnu, ale nakonec jí vyměnila za výtvarné umění, které bylo mému srdci bližší. Teď mám doma přítele, který umí hrát právě na klavír, a tak jsem si řekla – proč toho nevyužít?

2. Chodit pravidelně na jógu. Na konci loňského roku jsem byla na několika začátečnických lekcích a překvapivě mě to chytlo. Proto bych v tomto roce chtěla na jógu chodit pravidelně dvakrát do týdne.

3. Naučit se pravidelně a zdravě jíst. Pro někoho naprosto automatická věc, pro někoho celoživotní problém. S jídlem jsem měla a mám problémy od základní školy a od té doby, co řeším zdravotní problémy, je to ještě horší. Na jídlo zapomínám, a pak do sebe nacpu to první, co mám po ruce. Kromě toho, že to není nic zdravého a necítím se ve svém těle dobře, mě doprovází ztráta energie nebo abnormální únava, takže s tímto chci v roce 2020 zatočit jednou pro vždy!

4. Procestovat další destinace na mém seznamu. Možnost poznávat nová místa mě dělá šťastnější než cokoliv jiného. Letos bych se ráda podívala do Budapešti, Dubaje, Amsterdamu, Izraele nebo New Yorku.

5. Zlepšit se v angličtině. I když umím anglicky celkem obstojně, konverzaci se vyhýbám jako čert kříži. Jako perfekcionistka mám totiž strach, že řeknu něco špatně, tak radši mlčím a nechávám to na příteli 😀

A co jste si do roku 2020 předsevzali vy?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *